Yavuz Nufel'in Hakkımda Yazdıkları Nisan 2016

 

Kars Kartalı / Yazmasam Olmaz!

 Kars’tan Hollanda’ya işçilikten patronluğa uzanan bu sıradışı başarı dolu hayatı defalarca yazıldı çizildi, kitaplara konu, insanlara örnek haberlere sür manşet oldu.

Adı ile sanı ile Turgut Torunoğulları.

Kars Kartalı,onun için bu söz, bu tabir kullanılmadı sanıyorum.

Tuttuğunu kopartan, zirveleri seven, ayrıca Türk Dünyasında devletlere, futbol klüplerine sembol olmuştur kartal.

Fakat iş dünyasında “ Kartal” kimse için söylenmedi ve onun için söylemek gerek.

 

Zirvelerde doğmadı ama zirvelere tırnakları ile yerleşti.

1958 yılında Kars’ın Susuz doğumlu.

Vatani vazifesini tamamlayıp, 1980 yılında Hollanda’ya işçi ailesi olarak geldi.

Kısa bir süre fabrika işçiliğinin ardıdndan şu anda patronu olduğu çelik tabanlı tencere  pazarlama elemanı olarak ev ev dolaştı.

EdelStaal Grubunu satın alması ve üniversitelerde tez konusu olacak kadar bir başka başarı öyküsü.

 Bugün Avrupa’nın bir çok ülkesinde üterim ve pazarlama ağı bulunan şirketin çatısı altında 4.binden fazla insan tencere işinden evindeki tencersini kaybatmakta.

 Hiç bir zaman geldiği ülkeyi unutmayan, sorunları ile dertlenen, Avrupalı Türklerin derdine çare bulmak için çalmadık kapı bırakmayan ve çözmeden pes etmeyen Turgut Torunoğulları çocuklarının ve kardeşlerinin de elinden tutması ile  Turizmü Otelcilik ve  inşaat sektöründe  Türkiye’de yatırım yapan

 EdelStaal Grubu’nun  Hollanda Türkiye dışında , Belçikalı, Almanya, İngiltere, İtalya, Rusya,  Azerbaycan gibi üleklerde de yatırımları ile uluslar arası arenada adından söz ettirmektedir..

 

Zengin alarak ayrı ama o herkesin “ Turgut abi” sidir.

 

Turgut Torunoğulları hayatını zengin olmak peşinde koşmaktan ziyade sosyal yüklendiği sosyal sorumluluk  bilinci ile  Avrupa’da adını gönüllere yazdırmasını bilmiştir.

 

HOTİAD Başkanlığı döneminde  (Hollanda Türk İş-Adamları Derneği), T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalıklar Topluluğu Hollanda Temsilciliği

8 yıl Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Avrupa Komite Başkanlığı dönemlerinde altına imza attığı, çözdüğü işleri madde madde yazmak bile en az iki- üç dosya kağıdı tutar.

Bir kaçından söz edeyim  gerisini siz düşünün, araştırın:-

-CHC/ORKA Futbol Kulübünün kutulması,

 -Memleketi Kars’a kendi okuduğu okul ve annesi babası adına yaptırdığı yatılı sağlık meslek Lisesi

- Hollanda Türk Kadınları Derneği’nin  (HTKD) kurulması,

-HOTİAD  Başkanlığı döneminde Avrupalı Türklerin, pasaport harçları, boşanma davaları,araçlarının Türkiye’de kalma sürelerinin 2 yıla çıkartılması,   Telefonların kullanım sürelerinin uzatılması, bedelli askerlik, gibi konuları gündemde tutarak çözüme ulaşana kadar bıkmadan usunmadan çabası ve sonuçları herkesin malumu.

Avrupalı Türklerin gücü Maasrictht’de tescillendi.

Yine onun HOTİAD Başkanlığı döneminde Hollanda’nın Maasricht şehrinde tarihi şatoda yapılan zirve.

Daha önce tarihi şatonun  sokağından bile geçemeyen Türkler Euro’nın para birimi olarak kabul edildiği, Avrupa iş dünyasının bile çok nadir girebelidiği şatoda Hollanda iş sanat siyaset ve Hükümetin bakanları başta olmak üzere 3 gün süren Maasricht zirvesi Torunoğulları başkanlığında başladı. İlk kez Avrupa ülkeleri Türklerin 50 yıl sonra ( şimdi 60 yıl oldu )  ekonomik gücüne şahit oldu.

Merak edenler zirve ile ilgili detayları internette buşabilir.

Peki 11 Mart olayları

Hollanda ile Türkiye’nin 400 küsür yıllık dostluğunu ilişkilerini koma notasına getiren, bakanımız Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’da istenmemesi ile başlayan Rotterdam Konsolosluğu önde gerilen ipler.

12 Mart, akşamı dmnemin Hollanda Dışişleri bakanı bizzat Torunoğpullar’nın şirketinde ziyaret ederek gerginliğin giderilmesi konusunda görüşmeler.

 Krizi çözen adam diye dye kaç gazeteye, Tv ye konu oldu sayamadım.

Bildiğim tek şey kolay kolay kartal olunmuyor. Çünkü zirveye çıkmak zor orda kalmak daha da zordur. Ama o her zaman çıktığı zirvede. Allah gecinden versin ölene kadar da orada kalacağına inanıyorum, kalması da gerkir ki Avrupalı Türklerin Turgut Torunopulları, Kemal Şahşn gibi insanlara gerçekten ihtiyacı var.

 

Yavuz Nufel